הרבה גורמים משפיעים על הזיכרון שלנו, כולל עייפות וסטרס, וכמובן שיש גם קשר גם לתזונה. מתוך הגורמים המשפיעים ביותר בתחום התזונה (הרחבה בקורס הדיאטה שלי בפייסבוק) בחרתי להזכיר פה את אחד מן המשמעותיים ביותר: מחסור בוויטמין B12.
חוסר בוויטמין B12 גורם לבעיות זיכרון קשות, ששוכחים אפילו שמות של אנשים קרובים. איפה הוא נמצא? במאכלים מן החי: בקר, עוף ודגים, גם בביצים ומוצרי חלב. יש גם מוצרים מעובדים שמועשרים בוויטמינים וכוללים גם B12, וגם תחליפי חלב לפעמים.
מה הבעיה?
שגם מי שאוכל בשר עלול לסבול מחסר, כי לספיגה דרוש גורם שנמצא בקיבה, מי שיש לו בעיות קיבה גם סובל מספיגה נמוכה (רפלוקס/צרבות/בעיות עיכול).
איך יודעים אם חסר?
אם עייפים כל הזמן, אם חלשים, אם לא ישנים טוב, אם לא יורדים במשקל, אם יש נשירת שיער, וכמובן גם אם יש בעיות של זיכרון ומצב רוח לא טוב, יש בדיקת דם נפרדת לוויטמין B12 שכדאי לבצע אותה פעם בשנתיים.