כבר ידוע שבכל סוגי האגוזים והשקדים, האינדקס הגליקמי אפסי, כלומר הם לא מקפיצים את רמות הסוכר בדם. יש בהם שומנים מאוד איכותיים, הרבה מינרלים כמו אבץ שחשוב למערכת החיסון, מגנזיום שדרוש לתפקוד השרירים, סידן שחשוב לעצמות, וגם ברזל שחשוב למניעת אנמיה.
יש בהם גם חלבונים מאוד איכותיים ובקיצור, כולם נחשבים למזון-על. במחקר שפורסם החודש בירחון האמריקאי לתזונה קלינית, בדקו מה קורה עם מוסיפים לתפריט היומי מיקס של אגוזים מסוגים שונים. נתנו לאנשים 15 גרם (יש פחות מ-100 קלוריות בכמות כזו) מיקס של אגוזי מלך פיסטוקים, קשיו, ואגוזי לוז – במשך ארבעה חודשים.
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
לקבוצה אחרת לא נתנו את התוספת הזו. לאחר ארבעה החודשים – וזה זמן יחסית קצר – כבר גילו שיפור מובהק בזרימת הדם למוח, בתגובת המוח לאינסולין, ובתפקוד הקוגניטיבי של האנשים שקיבלו את האגוזים. המשתתפים שקיבלו את התוספת הזו לא עלו במשקל. המלצת החוקרים הייתה לשלב מיקס אגוזים בתפריט היומי לא רק לבריאות הלב ולמניעת סוכרת, אלא גם לבריאות המוח.