יש ספרי בישול שלמים שנכתבו רק עליה ואפשר לעשות ממנה אינספור מנות חגיגיות, דיאטטיות או עתירות שומן, היא מתאימה לכל ארוחה ולכל מצב אפילו כנשנוש ביניים: הכרובית.

רק 25 קלוריות למאה גרם – עתירה בסיבים תזונתיים משביעים, עתירה באשלגן שדרוש לוויסות לחץ הדם, יש בה כמות יפה של ברזל שדרוש לכוח ומניעת אנמיה (במנה קטנה של 250 גרם פרחי כרובית יש ברזל ממש כמו שיש בחזה עוף למשל).

כרובית (צילום: אינג'אימג')
כרובית (צילום: אינג'אימג')

היא מומלצת כתוספת משביעה בזמן דיאטה, בפני עצמה או בפשטידות בתוספת ביצים וגבינות, או כמרק, יש לי מתכונים לסלט מכרובית טרייה, ואפילו סתם בתנור היא תמיד תצא טעימה.

כרובית זמינה כל השנה גם כשהיא טרייה אבל גם כקפואה – וחשוב להגיד שהערך התזונתי של הקפואה הוא די אותו דבר כמו של הטרייה, אם כי המבינים בבישול יגידו שיש הבדל משמעותי בטעם של כל מה שמכינים מכרובית.

האזינו: