מתלבטים האם להזמין קינוח או אם לאכול משהו מתוק אחרי הארוחה כי זה לא בריא? קודם כל, ברור שכל סוכר וכל ממתק מזיק לשיניים, השאלה היא האם יש כאלו שפחות מזיקים וכאלו שיותר?

ובכן, אחרי דיון עם רופא השיניים, התשובה היא חד משמעית – גלידה ושוקולד מזיקים לשיניים אבל פחות. המזיקים ביותר הם כל אלו שנדבקים לשיניים, חודרים לרווחים בין השיניים ונשארים שם הרבה זמן כמו בייגלה, במבה וסוכריות טופי.

שוקולד מריר (צילום: אינג'אימג')
שוקולד מריר (צילום: אינג'אימג')

גלידה ושוקולד אמנם מזיקים עקב הסוכר, אבל הרוק בפה שוטף את מה שנשאר כבר אחרי כמה דקות, ולכן הם יזיקו פחות. לגלידה יש יתרונות כמו חלבון בכמות גבוהה כמעט כמו במוצרי החלב, ולשוקולד יש יתרונות מהקקאו – שמכיל נוגדי חמצון נגד מחלות לב ונגד סרטן, מעכבים תהליכי הזדקנות ואף משפרים מצב רוח.

גלידה (צילום: אינגאימג')
גלידה (צילום: אינגאימג')

אז מה עושים אם רוצים לצרוך אותם ועדיין, לצמצם נזק לשיניים?

בוחרים בגלידה חלבית ללא סוכר, וגם בשוקולד ללא סוכר. אלו גם לא יקפיצו את רמות הסוכר בדם ויתאימו גם במקרים של נטייה לסוכרת. יש גלידות שמכילות ממתיקים שנחשבים לכאלו שאינם מזיקים לבריאות, וברוב השוקולדים ללא סוכר יש ממתיקים כמו מלטיטול שהוא טבעי ואינו מזיק לבריאות גם כן.

האזינו: