מחקר חדש שפורסם בכתב העת BMC Medicine, אשר נבדקו בו כמעט 80 אלף בני אדם בארה"ב מצא שתזונה עשירה בירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים וזרעים מפחיתה ב-22% את הסיכוי לחלות בסרטן המעי הגס, אשר מוגדר כסוג הסרטן השלישי בשכיחותו בעולם.
לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>>
תוצאות המחקר גם מצביעות על כך שהפחתת צריכת מזון מן החי, דגנים מזוקקים וסוכרים באופן כללי, יכולה לספק יתרונות בריאותיים לכל החיים.
ג'אהי קים, חוקר במדעי התזונה באוניברסיטת קיונג הי בדרום קוריאה, אמר: "נוגדי חמצון המצויים במזון צמחי כמו פירות, ירקות ודגנים מלאים, יכולים לתרום להפחתת הסיכון לסרטן המעי הגס על ידי דיכוי התפתחות של דלקת כרונית שעלולה להוביל לסרטן".