כמעט ואין מי שלא אוהב לאכול שוקולד, אך לאורך השנים היה בלבול רב סביב היתרונות והחסרונות הבריאותיים של המאכל המתוק. מחקר שנעשה לאחרונה על ידי EatingWell ניסה לעשות סדר בדברים.
בין היתר, נמצא כי אכילת שקדים עם שוקולד מריר או קקאו שיפרה את פרופילי השומן בגוף, מה שעוזר בשיפור בריאות הלב. עוד נמצא כי שוקולד מריר הוא מקור טוב לברזל, כשמנה של 50 גרם של שוקולד מריר מכילה 6 מיליגרם ברזל.
בנוסף נמצא כי צריכת שוקולד מריר מדי יום במשך 30 יום שיפרה את הביצועים הקוגניטיביים של המשתתפים. החוקרים מייחסים את הממצאים ל-methylxanthines בשוקולד מריר.
עם זאת, כפי שכולנו יודעים, להשפעות הטובות יש מחיר: צריכה מופרזת של שומנים רוויים וסוכרים מוספים קשורה לעלייה בכולסטרול בדם ולסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם.