שתיית תה ירוק נמצאה קשורה בשיעור נמוך יותר של מחלות לב וכלי דם ומורידה סיכון לתמותה ממחלות אלה. התמותה הכללית נמצאה נמוכה יותר ככל שצריכת התה הירוק הייתה גבוהה יותר", כך אומרת נגה פרסמן, דיאטנית קלינית בשירותי בריאות כללית במחוז חיפה, לקראת יום התה הבינלאומי שיחול מחר.
לדברי פרסמן, בין היתרונות התזונתיים הבריאותיים שיש לתה הירוק ניתן למצוא נוגדי חמצון שמנטרלים את נזקי הרדיקלים החופשיים בגוף, מסייעים בנטרול נזקי עישון ובעיכוב תהליכי הזדקנות ועוזרים לתפקוד מערכת החיסון ומניעת מחלות כרוניות. "תה ירוק מפחית רמת חומציות בפה, יכול לעזור במניעת עששת ונטרול ריח רע מהפה", הוסיפה. לטענת פרסמן, כיוון שיש בתה מעט קפאין, הוא יכול להתאים גם לילדים.