התפוח נחשב לאחד מהפירות האהובים והנפוצים ביותר. רבים צורכים אותו בדרכים שונות, בין עם לצורך אכילה כפרי או כעוגה, ובין עם לצורך שתייה (מיץ תפוחים).
בתוכניתה ב-103FM, ד"ר מאיה רוזמן השיבה לשאלה שנשאלה ע"י אחת המאזינות - כיצד תפוח נשמר במקרר חצי שנה כמו טרי?. "גם אני קונה תפוחים, שמה במקרר ורואה שהם מחזיקים המון זמן בלי להתקלקל", השיבה והוסיפה: "התפוחים מפרישים בקליפה שלהם שעווה שמונעת מחרקים וחיידקים לחדור ולקלקל את הפרי. בנוסף לזה מרססים ברשתות השיווק שכבת שעווה נוספת שתורמת לכך שהתפוחים יחזיקו מעמד יותר וגם לא יאבדו נוזלים".
עוד היא הוסיפה כי "השעווה הזו לא מתעכלת ונחשבת לכזו שלא מזיקה לבריאות שלנו, רק צריך לזכור שני דברים - האחד, ככל שעובר הזמן מאז שנקטף התפוח ועד שאוכלים אותו, יש בו פחות ופחות ויטמין C. השני, בתפוח מקולף יש לא פחות ויטמינים מאשר בתפוח לא מקולף ואני בעד לקלף את השכבה החיצונית הזו אם זה מפריע ללעיסה או לא טעים".