אחסון מזון במקרר הוא דבר נורמלי, נוח, ואף עוזר לטריות האוכל ומונע ממנו להירקב. עם זאת, ישנם מאכלים שכדאי להימנע מלאחסן במקרר משום שהם עלולים להתקלקל או שטעמם ומרקמם עשוי להשתנות. כך, לפי מומחים בענייני תזונה ובריאות.
אז איזה מזונות לא כדאי לשמור במקרר?
בננות
טמפרטורת המקרר אינה מתאימה לבננות. הטמפרטורות הקרות מפרקות את דפנות התאים של קליפות הבננה, משחימות אותן במהירות ומגבירות את קצב ההבשלה, ואף אחד לא אוהב בננה בשלה מדי.
עגבניות
כדי לא לשבש את תהליך ההבשלה של העגבניות ולשנות את הטעם והמרקם שלהן, כדאי להימנע משמירתן במקרר.
לחם
רובנו נוטים לאחסן את הלחם שלנו במקרר, עם זאת - זה לא אידיאלי. טמפרטורות נמוכות עלולות לגרום לו להתייבש ולהתיישן בקצב מהיר יותר. לחלופין, ניתן לשמור אותו במקום קריר וחשוך. אם יש לכם הרבה לחם, אחסנו אותו במקפיא והפשירו אותו כשצריך.
דבש
כדאי להימנע מאיחסון הדבש במקררים, זאת משום שהוא יכול להתגבש בטמפרטורות קרות. יש לשמור את הדבש בטמפרטורת החדר.
תפוחי אדמה
כדאי להימנע מקירור תפוחי אדמה משום שהם עלולים לפרק את העמילן שקיים בהם, מה שישנה להם את הטעם.
אבוקדו
הימנעו מלאחסן אבוקדו במקרר, שכן הוא עלול להאט את תהליך ההבשלה ולהקשיח את מרקם הפרי. ניתן לשמור אותו מחוץ למקרר וליהנות מהטעם ומרקם הפרי.
שמן בישול
אחסון שמן בישול כמו שמן קוקוס, שמן זית, שמן צמחי ועוד במקרר אינו מומלץ. הטמפרטורה הקרה עלולה לגרום לו להתעבות ולהתמצק, מה שיהפוך אותו ללא מתאים לבישול. במקום זאת, אחסנו אותו במקום חשוך וקריר כדי להאריך את השימוש.
בצל
בצלים נמצאים אצלינו כל השנה, וחייהם יכולים להימשך זמן רב - כל עוד נאחסן אותם נכון, ולא במקרר. הלחות של המקרר תשפיע על מרקם הבצל ותרקיב אותו. יש לאחסן בצלים במקומות קרירים וחשוכים, ולהימנע מלשמור אותו ליד תפוחי אדמה. הסיבה לכך היא שהבצל יתקלקל תוך מספר שבועות אם יישמר בשטח סגור בגלל הגזים שפולטים תפוחי האדמה.
קפה
מוצר נוסף שלא מומלץ לשמור במקרר הוא קפה. הקור יכול לשנות באופן דרסטי את טעם הקפה. יש לאחסן קפה בכלי אטום ולהרחיק מאור השמש.
שום
לא מומלץ לאחסן שום במקרר משום שהוא גורם לנביטה ומקצר את חייו. כדאי לשמור אותו במקום יבש וקריר כדי להבטיח שניתן יהיה להשתמש בו למשך זמן ארוך יותר מבלי לאבד את טעמו.
אגוזים
טמפרטורות קרירות עוזרות למנוע מהשמנים הטבעיים שבאגוזים להתכלות. אגוזים קלופים יכולים לספוג גם ריחות אחרים האורבים במקרר. מומלץ לאחסן אגוזים בכלי אטום במזווה.
מאפים
השומנים במאפים מתקשים בטמפרטורות קרות, מדכאים טעמים וגם מחזקים את המרקם. הימנעו מאיחסונם במקרר.