אנשים רבים משתמשים באבקות חלבון מתוך ידיעה שזו אחת הדרכים הטובות ביותר לצרוך חלבון באופן ישיר ולהגדיל את מסת השריר. חלבון ידוע כמרכיב הכרחי לבניית הגוף וניתן לקבל אותו גם ממזון טבעי, כמו קטניות, מוצרי חלב, ביצים ובשר.
בפועל, אבקות חלבון הן צורות של אבקה מחלבון מי גבינה או עשוי מצמחים כגון פולי סויה, אפונה ואורז, ומכילות לרוב מרכיבים נוספים כמו סוכרים, חומרי טעם וריח מלאכותיים, ויטמינים ומינרלים.
אולם, ישנן מספר בעיות באבקת חלבון. ראשית, צריכת אבקת חלבון יכולה להוביל לעלייה במשקל בצורה של שומן ולא לא שריר. הדבר הזה קורה אם אדם לוקח אבקת חלבון מבלי לעשות מספיק פעילות גופנית, וסך הקלוריות שהוא צרך גבוה יותר ממה שהוא הוציא.
כמו כן, אנו עלולים לעבור את צריכת החלבון היומית מאחרוכל כף של אבקת חלבון מכילה לפחות 20 גרם, בעוד נשים זקוקות ל-46 גרם חלבון ליום וגברים צריכים 56 גרם. בצריכת יתר של חלבון אנו עלולים לגרום לעומס ונזק על הכליות שלנו. דבר נוסף אליו יש לשים לב הינו כי נמצא שאבקות חלבון רבות מכילות מתכות כמו עופרת, קדמיום וכספית.