"האגוזים והפירות המיובשים עשירים בברזל, בסידן ובמינרלים רבים נוספים. האגוזים והשקדים גם תורמים חומצות ומינרלים המיטיבים עם בריאות הלב וכלי הדם, אבל כדאי לשלבם במינון נכון, היות שבמקביל הם מכילים גם סוכרים וקלוריות רבות". כך ממליצה מנהלת היחידה לתזונה קלינית בשירותי בריאות כללית מחוז דן-פתח תקווה, מריאנה אורבך, לקראת ט"ו בשבט, שיחול ביום ראשון. "ט"ו בשבט - חג האילנות וחגו של הטבע - הוא גם חג עשיר בבריאות", מציינת אורבך. "פירות מיובשים, מסמלי החג, כוללים את הפירות שעברו תהליכי ייבוש, ובנוסף להם את הפיצוחים, הכוללים במיוחד את האגוזים והשקדים ומיני גרעינים".

לדבריה, בתהליך ייבוש הפירות מתאדים המים, נפח הפירות קטן והם הופכים למזון מרוכז, המכיל סיבים תזונתיים ומינרלים כגון סידן וברזל, וזאת בנוסף לסוכרים וכמות קטנה של ויטמינים וחלבונים. "כל הפירות המיובשים עשירים באשלגן וכן בסידן, הנמצא בכל הפירות היבשים, ובכמויות גדולות בתאנים מיובשות ובחרובים", מוסיפה אורבך.

"הפירות המיובשים גם עשירים בברזל, הנמצא בכמויות גדולות בעיקר בתאנים, משמשים ושזיפים, ובסיביים תזונתיים, המשפרים את פעולת מערכת העיכול. האגוזים, השקדים ומיני הגרעינים, המאפיינים גם הם את החג, עשירים גם הם בסיבים ובמינרלים. מייחסים להם השפעה מיטיבה על בריאות הלב, כלי הדם, ועל שומנים בדם. האגוזים גם עשירים במגנזיום ובסידן רב".

בשל הסגולות הבריאותיות הרבות של הפירות המיובשים ממליצה אורבך לגוון ולהעשיר בהם את התפריט היומי (במינון נכון, היות שהם מכילים גם סוכרים וקלוריות רבות), לא רק בט"ו בשבט אלא בכל ימות השנה. עדיף לאכול אותם במקום חטיפים ודברי מתיקה שונים אחרים כגון עוגות וממתקים, שאינם תורמים לבריאות.

אורבך ממליצה עוד לשלב גם את התמר בתפריט. "מלבד היותו מתוק התמר גם בריא, עשיר בסידן, מכיל ויטמין A וברזל ומשמש מקור מצוין למינרלים: מגנזיום, זרחן ובמיוחד אשלגן - ובמקביל הוא מופחת קלוריות". לדבריה, בשל תכונותיו הבריאותיות האלו, מהווה התמר ספק אנרגיה מיידית והוא מומלץ במיוחד לספורטאים, רוכבי אופניים ולכל המרבים בפעילות פיזית. את התמר ניתן למצוא בארבעה סוגים והם: טרי, לח, מיובש ודחוס. "התמר יכול לשמש כממתיק טבעי במקום סוכר או דבש", מסכמת אורבך.