אנשים רבים ברחבי העולם צורכים מוצרי גבינה שונים. עם זאת, הפחתה משמעותית של צריכה זו, יכולה להוביל למספר השפעות חיוביות על בריאותינו.
הפחתה של צריכת מוצרי חלב עשויה לסייע להתמודדות עם בעיות עיכול. "מוצרי חלב עלולים לגרום לרבים לקלקול קיבה ונפיחות בגלל מחסור באנזימים מתאימים לפירוק הסוכר חלב או עקב אלרגיה", אומרים מומחים בתחום.
כמו כן, אנו צפויים לחוות ירידה בכאבי הראש ובמיגרנות, במידה שנפחית את צריכת מוצרים אלו. מומחים מסבירים: "אם אתה מישהו שחולה לעתים קרובות במיגרנות, תזונה עשירה בגבינות ומוצרי חלב עשויה להיות הסיבה לכך. חלק מהגבינות עשירות בטירמין, חומצת אמינו המופיעה באופן טבעי בצמחים ובמוצרים מן החי, ונקשרה היסטורית להפעלת מיגרנות וכאבי ראש".
כמו כן, הפחתת הצריכה עשויה אף להוריד את הסיכון לכולסטרול ולמחלות לב. "גבינה היא מזון עתיר שומן רווי, אשר תורם למחלות לב בעיקר על ידי הגדלת רמות הכולסטרול", מציינים המומחים ומוסיפים: "שומן רווי הוכח כמגביר את הכולסטרול".