כולנו נוהגים להקפיא בשר על מנת שיישאר אכיל לאורך זמן, אבל מהי תקופת הזמן המתאימה ביותר לשמירה על פריט מזון זה, העשיר בחלבון, במיוחד כשמדובר בפעולה שמשפיעה על איכותו?
לדברי מומחים, מומלץ להקפיא את הבשר עד חודש ימים, על מנת להינות מהטעם הטרי שלו. זאת, למרות שיש סוגי מזון שניתנים להקפאה לאורך זמן רב יותר. שרימפס, לובסטר ודיונון יכולים להישמר בין 6 ל-18 חודשים במקפיא, על פי FoodSafety.gov. גם נקניקיות, ניתן להקפיא עד חודשיים.
תקופת האחסון של המבורגרים, לדוגמא, נעה בין שלושה לארבעה חודשים, בעוד שבשר בקר, עגל וכבש ניתן לשמור בין ארבעה ל-12 חודשים.
כמו כן, ניתן להקפיא נתחי עוף או הודו למשך תשעה חודשים, בעוד שחתיכות עוף שלמות ניתנות להקפאה למשך כשנה. באשר לדגים, הסרטנים והלובסטרים - אלו יכולים להגיע לעד ארבעה חודשים במקפיא.
לפי חברת "ג'קוזי" האמריקאית המתמחה בייצור מכשירי קירור, הקפאת בשר כשהוא עדיין טרי היא הדרך הטובה ביותר להבטיח את שימור איכותו. בנוסף, מזהירה החברה מפני הקפאת בשר לאורך זמן, מכיוון שהוא יתחיל להפיץ ריח חזק, ויקבל מראה מעוות.