צימוקים נחשבים בעיני רבים לתוספת קטנה יחסית לדגנים, שיבולת שועל וקינוחים שונים. אך עם זאת, ישנם אנשים אשר מחשיבים אותם כאל חטיפים בפני עצמם.
היזהרו: אלה שבעה הרגלי אכילה שהורסים את הגוף שלנו
בנוסף, לצימוקים ישנם יתרונות בריאותיים רבים. בין היתר, הם מספקים לגופינו ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. עוד הם מספקים סיבים שמועילים למעיים.
כמו כן, צריכת צימוקים מגדילה את צריכת האשלגן בתזונה. על פי המכון הלאומי לבריאות בארה"ב, לאשלגן ישנה חשיבות לשרירים, ויסות קצב הלב ומאזן הנוזלים בגוף.
מחקרים מסוימים אף מראים כי צימוקים מסייעים בהורדת לחץ הדם. צימוקים אף מכילים נוגדי חמצון שעשויים לעזור להגביר את תפקוד הלב וכלי הדם, והם מחזיקים בתכונות שיכולות לשפר את בריאות הפה.