הרעלת מזון מתרחשת בדרך כלל בעת אכילת מזון מקולקל. לרוב היא מתרחשת מאכילה של בשר, ביצים ודגים, המכילים רעלים או פתוגנים כגון חיידקים.
בשבריר שנייה: כך התפוצצה צוללת טיטאן | צפו
המילואמיניקים זועמים על לוין: "השתלט על המדינה, הוא רה"מ בפועל"
להרעלת מזון סימנים קלאסיים הכוללים:
כאבי בטן
בחילות
הקאות
שלשולים
האגודה הגרמנית לגסטרואנטרולוגיה ומחלות מטבוליות הדגישה את הצורך לעבור טיפול בזמן כדי למנוע את ההשלכות החמורות של הרעלת המזון, שיכולה להביא אפילו למוות.
כיצד מטפלים בהרעלת מזון?
הרופאים ממליצים:
לשתות כמויות גדולות של נוזלים
לשתות תה חם, רצוי שחור, עם עשבים למיניהם, כמו נענע, לענה שיחנית (שיבה), לימונית וכו'
לאכול תפוחים ובננות
האגודה הדגישה את חשיבות התזונה הנכונה במקרה של הרעלת מזון, והסבירה כי יש לספק לגוף מספיק נוזלים שיחליפו את הנוזלים והמלחים שאבדו לגוף בעקבות ההקאות והשלשולים.
כדי לא להכביד על מערכת העיכול, יש לחזור בהדרגה לאכילה של מזון מוצק. בהתחלה עדיף לאכול דייסה, אורז ותפוחי אדמה ולהימנע ממזונות מתובלים וחריפים.
אם הסימפטומים לא נעלמים תוך שלושה ימים, יש לפנות לרופא. נוכחותם של תסמינים אחרים כגון חום ודם בצואה עלולה להצביע על בעיה גדולה יותר ועל כן חשוב להיבדק. יש לנקוט משנה זהירות בהתמודדות עם הסימפטומים של הרעלת מזון אצל ילדים, נשים בהריון וקשישים, שכן בקרב אוכלוסיות רגישות אלה המצב יכול להידרדר במהירות.