מדוע טוסט נחשב ארוחת ערב סטנדרטית ופיצה נחשבת לג'אנק פוד, ומתי במשולש פיצה יש פחות קלוריות מאשר בטוסט מפיתה רגילה?. ד"ר מאיה רוזמן התייחסה לסוגיה בתוכניתה ב-103FM. לדבריה, "פיצה עשויה מבצק מקמח לבן בדרך כלל, וגבינה צהובה שמכילה חלבונים וגם כמות עצומה של סידן. טוסט עשוי מאותם מרכיבים בדיוק. רק שהבצק של הטוסט (נניח מפיתה) יהיה דק וקל יותר בהשוואה לפיצה עם בצק עבה. לכן, אין סיבה לקרוא לפיצה ג'אנק פוד".
בדרך לחופה: שחף רז וטליה עובדיה התארסו
בכירים בקואליציה תוקפים: "פיטורי היועמ"שית? לגמרי לא על הפרק"
לאחר מכן מנתה ד"ר רוזמן חמישה יתרונות שיש בפיצה:
1. במשולש אחד של פיצה יש בממוצע תשעה גרם חלבון. כמות זו דומה לכמות החלבון שיש בחצי גביע גבינה לבנה.
2. במשולש פיצה יש גם מעל 200 מ"ג סידן. תוספת של גבינה כפולה עשויה להכפיל את כמות הסידן במשולש פיצה אחד ל-400 מ"ג, חצי מתצרוכת הסידן היומית לילד בגיל 8-4.
3. במוצרלה אין צבעי מאכל סינתטיים שמזיקים לבריאות, אלא צבעי מאכל טבעיים אנאטו המופקים מכרוב סגול/גזר/סלק. בחלק גדול מגבינות המוצרלה אין בדרך כלל גם חומרים משמרים.
4. במוצרלה כמעט שאין לקטוז, סוכר החלב שרבים רגישים אליו.
5. ברסק העגבניות יש כמות יפה של ליקופן, אחד מנוגדי החמצון החזקים ביותר. הוא יעיל במניעת מחלות רבות, במיוחד נגד קטרקט, ונגד סרטן הערמונית.
יש לך זמן פנוי? למה שלא תלמד/י אנגלית? לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
אז איך נשדרג את הפיצה מבחינה בריאותית?
בדרך כלל הערך התזונתי גבוה יותר בבצק דק במקום עבה, כי עדיף כמה שפחות קמח, בעיקר לבן. והתוספות היותר בריאות הן זיתים, שיש בהם חומצות שומן חשובות, או פלפל אדום שעתיר בוויטמין C הדרוש לספיגת הסידן מהגבינה של הפיצה, וגם אחרי חימום הפיצה נשאר הרבה מהוויטמין.
ונסיים בהשוואת קלוריות:
משולש פיצה בצק דק = טוסט מחצי פיתה עם גבינה צהובה (150 קלוריות).
משולש פיצה בצק עבה = טוסט מפיתה שלמה עם גבינה צהובה (270 קלוריות).
משולש פיצה בצק עבה שמכיל שומן = טוסט מפיתה שלמה עם גבינה צהובה ושתי כפיות חמאה/שמן = (450 קלוריות).
האמור בכתבה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.