גרגיר הנחלים הוא צמח-מים רב-שנתי שהוכרז כ"המזון הכי בריא בעולם". הוא קיבל ציון מושלם של 100 מתוך 100, כשהוא עוקף את הכרוב הסיני (91.99 נקודות), המנגולד השוויצרי (89.27 נקודות), הסלק (87.08 נקודות) ואפילו התרד (86.43 נקודות) בדירוג הירקות של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן.

סופו של עידן? התגלית המרעישה שצפויה לחסל את הקורונה לתמיד
אח מוסמך חשף: זה מה שהקקי שלכם אומר על המשקל שלכם

ירק מעורפל למראה זה נחשב לחיוני בשל שפע החומרים המזינים שבו, שיכולים לסייע במניעת מחלות והגנה על ספורטאים מפני פציעות הנגרמות על ידי אימונים, כך נכתב בהודעה לעיתונות שפרסמה חברת במזון "B&W Quality Growers".

"ספורטאים שאוכלים גרגיר נחלים נהנים מפעילות גופנית מאומצת עם פחות פוטנציאל לנזק לרקמות", כתבה החברה.

"אנחנו משתמשים בגרגיר הנחלים בסלט בגלל הטריות המפולפלת שלו", אמר אנדרו צ'ייס, הבעלים של "קפה קטיה" האוסטרי בלואר איסט סייד, ל"ניו יורק פוסט". "זה באמת מעיר את בלוטות הטעם שלך!".

יש לך זמן פנוי? למה שלא תלמדי/י אנגלית? לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>

גרגיר הנחלים. תוספת מצוינת לסלט (צילום: אינגאימג')
גרגיר הנחלים. תוספת מצוינת לסלט (צילום: אינגאימג')

יתרונותיו הבריאותיים של גרגיר הנחלים נובעים בחלקם מהעובדה שמזון-העל החריף - השוכן בגופי מים קרירים וזורמים ברחבי אירופה ואסיה, למרות שהובא לצפון אמריקה - הוא הירק העשיר ביותר בחומרים מזינים על פני כדור הארץ, כך על פי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן.

תרופת הפלא הצמחית מכילה רמות גבוהות של חומצות אמינו ומרכיבים חיוניים של חלבון המסייעים לכל דבר, החל מעיכול ועד לייצור מוליכים עצביים, כמו גם נוגדי חמצון.

בעוד שהוא חיוני לחיים ולתפקוד השרירים, ובתורו, להסתגלות לפעילות גופנית, חוסר איזון בין רדיקלים חופשיים לנוגדי חמצון עלול לגרום לעיכובים בהתאוששות השרירים ולפגוע בשרירים - ואף יכול לשחק תפקיד בהתפתחות סרטן, על פי המכון הלאומי לסרטן.

מחקרים מראים כי ספורטאים שאכלו אותו שעתיים לפני פעילות גופנית מפרכת מפחיתים מאוד את הסיכויים שלהם לנזק לתאים בהשוואה לאלה שלא עשו זאת.

מהמחקרים עולה כי צריכת גרגיר הנחלים מדי יום במשך חודשיים בלבד הפחיתה את הנזק לדנ"א, ולמעשה סיפקה לספורטאים את כל היתרונות של פעילות גופנית מפרכת ללא החסרונות המזיקים.

יתרונות אחרים כוללים כמויות גדולות של ברזל, סידן, אשלגן, מגנזיום וויטמין K. האחרון עשוי למנוע נזק לתאים במוח, כך על פי דו"ח "ווג" שהעניק לו את תווית "המזון הבריא ביותר" העולמית.

בנוסף, צריכה של 100 גרם בלבד של הצמח ממלאת את המכסה היומית הדרושה של ויטמין C ועל פי דיווחים מכילה יותר ויטמין אפילו מתפוזים ולימונים.

אז איך אפשר לאכול את גרגיר הנחלים?

"B&W Quality Growers" מציעה להוסיף אותו לסלטים, שייקים, כריכים, טורטיות, חביתות, פיצה ועוד", אבל אל תגזימו בצריכה, שכן שמני החרדל האתריים של הצמח, הפועלים כמדכאי שיעול טבעיים, יכולים גם לגרום לגירוי בשלפוחית השתן, בכליות ובקיבה אם צורכים אותם יתר על המידה. מתינות היא המפתח, אפילו כשמדובר במזון "הכי בריא בעולם".