ימים חמים ולחים הרבה פעמים מעייפים, מרוקנים אנרגיה מהגוף ומובילים לצמא והתייבשות. על פי "טיימס אוף אינדיה", בעת שימוש או אכילת כל אחד מהרכיבים הטבעיים הבאים, טמפרטורת הגוף יכולה להיות מופחתת באופן טבעי, מה שיתרום לאיזון ברמת האנרגיה.
"רצחו את בני משפחתי בחווארה": הפוסט הכואב של ליטל שמש
תפסיקו לחפש מה לא בסדר: 10 דברים שאתם עושים שהורסים לכם את החיים
מי קוקוס: משקה אלקטרוליטים טבעי ועשיר באשלגן. מסייע בשמירה על הידרציה בגוף ובוויסות טמפרטורת הגוף.
נענע: ניתן להשתמש בנענע במטבלים, רטבים, סלטים או משקאות ויש לה תכונות קירור שמרגיעות את טמפרטורת הגוף בחום קיצוני.
אבטיח: מכיל כ-92% מים ועשיר גם בנוגדי חמצון שמסייעים להעניק לחות לגוף ולספק אפקט קירור.
גבן: מוצק שנוצר מחלב באמצעות שימוש באנזים הגבנה או בעזרת חומצה כגון חומצת לימון או חומץ. הגבן משמש להכנת גבינות, יש לו סגולות אנטי-בקטריאליות ונוגדות חמצון, והוא ידוע גם בזכות סגולותיו המקררות שמרגיעות את בריאות המעי.
חלב: שומר על בריאות המעיים ומוריד את טמפרטורת הגוף, בנוסף להיותו משקה עשיר בפרוביוטיקה.
בננות: מקור עשיר של חומרים מזינים המסייעים לצבור אנרגיה מיידית ונחשב לאחד הפירות הנפלאים שעוזרים לקרר את הגוף. אכילת בננות גורמת לרקמות להתכווץ, מה שעוזר לספוג יותר מים.
אבוקדו: אבוקדו מכיל רמות גבוהות של חומצות שומן חד בלתי רוויות, שמסייעות לסלק רעלים וחום עודף מהדם.
בצל: אכילת בצל מספקת קירור ומסייעת בהגנה מפני מכת חום. לדברי מומחים, בצל סגול מכיל קוורצטין, היפואלרגני טבעי המונע רגישות בעור.
פירות הדר: פירות הדר עשירים בוויטמין C, שעוזר בפירוק מזונות שומניים שמסייעים לעיכול. הם מכילים גם נוגדי חמצון המספקים אפקט מקרר.
מלפפונים: מכילים מים וסיבים. תכולת המים שלהם שומרת על הגוף רווי מים, בעוד שתכולת הסיבים שומרת על בריאות המעיים.
סלרי: תכולת המים של הסלרי מגיעה ל-95% ומספקת לגוף חומרים מזינים חיוניים המסייעים לשמירה על פעילות וקרירות לאורך כל היום.
אלוורה: לאלוורה סגולות אנטי-דלקתיות המסייעות לווסת את טמפרטורת הגוף בימים חמים.