עוף הוא מקור חשוב לחלבון והוא עשיר בחומרים מזינים כגון סלניום, זרחן וניאצין (ויטמין B3). כשמדובר באכילת עוף, בדרך כלל ישנם שני חלקים עיקריים שנהוג לאכול: הירך והחזה. אז מה בריא יותר?
לא נעים: עורכת דין לענייני משפחה חשפה - 5 סימנים שהגיע הזמן להתגרש
סערת ההפרדה ביום כיפור: מה גרם לגיא פלג להזדעזע בשידור החי?
הנה כמה מאפיינים בריאותיים של ירך עוף וחזה עוף, על פי האתר הרפואי "onlymyhealth":
ירך עוף
טעם: רבים מחשיבים את בשר הירך כטעים יותר מכיוון שהוא מכיל יותר שומן שתורם לעסיסיות ולטריות.
בשר כהה: הירך מכילה בשר כהה עשיר במיוגלובין, חלבון המאחסן חמצן בשרירים, מה שמקנה לו צבע כהה יותר וטעם מעט שונה.
ערך תזונתי: בשר הירך הוא מקור טוב לחומרים מזינים חיוניים כגון ברזל, אבץ וויטמינים מקבוצת B. עם זאת, תכולת הקלוריות שלו גבוהה יותר בשל תכולת השומן שלו.
חתיכת ירך עוף אחת ללא עור וללא עצמות (44 גרם) מכילה 12.4 גרם חלבון, ואילו 100 גרם ירך עוף מכילים 28.3 גרם חלבון.
חזה עוף
ללא שומן: חזה עוף ידוע בבשר הרזה שלו. יש לו הרבה פחות שומן מהירך, מה שהופך אותו לבחירה בריאה שמועילה לבריאות הלב.
חלבון גבוה: חזה עוף הוא מקור מצוין לחלבון רזה, מה שהופך אותו למועדף על ספורטאים ועל אנשים שרוצים לשמור על משקל תקין. החלבון שבו חיוני לתחזוקת השרירים ולשיקומם ולתפקוד הכללי של הגוף.
דל קלוריות: בשל תכולת השומן הנמוכה שלו, בחזה עוף יש בדרך כלל פחות קלוריות למנה בהשוואה לירך.
לדברי תזונאים, חזה עוף מבושל ללא עור (172 גרם) מכיל 54 גרם חלבון, ושווה ערך ל-31 גרם חלבון לכל 100 גרם.
מה בריא יותר?
התשובה לשאלה מה בריא יותר תלויה בהעדפות התזונתיות ובמטרות הבריאותיות של מי שאוכל את העוף.
אם אתם שואפים לרדת במשקל או לשמור על משקל תקין ובריא, חזה עוף הוא הבחירה הטובה ביותר בגלל תכולת הקלוריות והשומן הנמוכה שלו.
למי שמתמקד בבניית שרירים ובאכילת חלבון, חזה עוף הוא בחירה מצוינת בגלל תכולת החלבון הגבוהה שלו.
אם אתם מתעדפים טעם ונהנים מטעם עשיר ונעים יותר, ייתכן שתעדיפו דווקא את הירך.
לתזונה מאוזנת, שקלו לשלב ירך וחזה עוף בארוחות שלכם כדי ליהנות מיתרונות הגיוון.
לסיכום, אין תשובה חד משמעית מה בריא יותר. לחזה עוף וירך עוף מאפיינים שונים וניתן לכלול אותם בתזונה מאוזנת.