קיווי הוא פרי סיני – חום שעיר, עם פנים רך וטעם שיש מי שיגידו שהוא שילוב של תות בננה ואננס. אחד הפירות העשירים ביותר בוויטמין C אם בודקים ל-100 גרם (100 גרם קיווי = כ-100 מ"ג ויטמין C), ולמרות שהוא פרי קטן, הוא מספק לנו קצת יותר ויטמין C ממה שצריך ליום.
השם קיווי הוא על שם הציפור קיווי שחיה בניו זילנד, וזה כי הפרי מזכיר את הציפור בצבעים שלו. הזן הצהוב של הקיווי גם הוא פותח בניו זילנד, והיום תופס תאוצה גם פה בישראל.
הוא עשיר בברזל, באשלגן, וביחידה אחת יש בממוצע 60 קלוריות כך שמבחינת הדיאטה 2 יחידות קיווי מהוות מנת פרי = נשנוש. אחד מהיתרונות של הקיווי הוא שחיי המדף שלו ארוכים והוא אינו מאבד את ערכיו התזונתיים כל כך מהר.