כל הזמן מדברים על חשיבות צריכת החלבון היומית שלנו לבניית השרירים, השיער ומערכת החיסון. אבל לא בדקו האם צריכת חלבון תקינה לאורך שנים רבות קשורה גם לתהליכי הזדקנות ומחלות בגיל המבוגר יותר.
במחקר שפורסם בגיליון פברואר הנוכחי של הירחון האמריקאי לתזונה מדעית, עקבו אחרי מעל 48 אלף אנשים במשך יותר מ-20 שנה. מתוכם 7% (בערך 3000 אנשים) התאימו להגדרות שלהם של זקנה בריאה, כושר גופני יותר טוב וגם יכולת מנטלית יותר טובה.
המאפיין של אנשים אלו היו צריכת חלבון טובה לאורך השנים – ולא רק זה – יותר צריכת חלבון מן הצומח. מסקנת החוקרים הייתה שצריכת חלבון צמחי יכולה לשפר את הבריאות בגיל המבוגר ולהשפיע על תהליכי הזקנות, והמלצת החוקרים הייתה להחליף חלק מן הפחמימות שצורכים ואפילו חלק מהחלבון מן החי שצורכים – בחלבון מן הצומח.