מחקר חדש קובע: צום לסירוגין מעלה את הסיכון למחלות לב באופן משמעותי. מופתעים? מתאמצים להפסיק לאכול אחרי שמונה שעות? כדאי שתקראו את הכתבה הזו.
המחקר שהוצג השבוע בכנס השנתי לקרדיולוגיה, בדק 20,000 אנשים. נמצא שמי שמצמצם את שעות הארוחה שלו לשמונה שעות ביום וצם 16 שעות ביום, לא בלבד שלא חוסך קלוריות ולא משפר את בריאותו – ההיפך, מגדיל את הסיכון למחלות לב.
אני מוצאת לנכון להדגיש שוב: יותר חשוב לשים לב לתזונה בריאה, פעילות גופנית ואורח חיים בריא – מבלי להסתכל על השעון. יותר חשוב זה "מה" אוכלים" מאשר "מתי" אוכלים.
וכדי לרדת במשקל אפשר להוסיף גם את המילה "כמה", שחשובה גם היא יותר מאשר השעה בה מפסיקים לאכול.
האזינו: