קינמון נחשב לתבלין שמפחית את הסוכר בדם, קבוצת חוקרים החליטה לבדוק שוב את הנושא, והתוצאות פורסמו בגיליון של החודש בירחון האמריקאי לתזונה קלינית.

במחקר נתנו למשתתפים בעודף משקל ועם טרום סוכרת – כפית קינמון כל יום במשך ארבעה שבועות. אחרי כן למשך ארבעה שבועות נוספים, הם לא קיבלו כפית קינמון.

קינמון (צילום: אינג אימג')
קינמון (צילום: אינג אימג')

בדקו את כמות הסוכר של המשתתפים בצום וגם אחרי הארוחה, ועל פי התוצאות – צריכת הקינמון הפחיתה את רמות הסוכר בדם. גם רמות הטריגליצרידים ירדו בזמן נטילת תוספת הקינמון.

לא נצפו כאבי בטן או בעיות עיכול לאחר כמות כזו של קינמון ליום. לטענת החוקרים, מדובר בתוספת זולה וזמינה לכולם והם אף ממליצים לשלב קינמון בתפריט היומי.

קינמון (צילום: אינג'אימג')
קינמון (צילום: אינג'אימג')

אני מוסיפה עוד משפט אחרון לתשומת לב – הקינמון מפחית את הסוכר בדם לכמה שעות, כלומר כל עוד רוצים את ההשפעה שלו צריך לצרוך ממנו ממש כל יום ולא "פעם ב...". אם טעים לכם אפשר למשל להוסיף אותו לדייסת שיבולת שועל בבוקר, או לשייק חלבון אם אתם שותים כזה, או אפילו לקפה/קקאו חם.