שום ידוע כצמח עם הכי הרבה השפעה משמעותית רפואית על הבריאות שלנו. הוא מכיל חומר שנקרא אלאין, שהופך לפעיל אחרי מגע עם האוויר והופך להיות אליצין. פורסים שן שום טרייה לפרוסות ומחכים דקה, ואז הכמות ברמה הכי גבוהה.
לפי מחקרים שן שום אחת ליום מפחיתה רמות כולסטרול בדם ב 9%. בנוסף, שום נמצא כיעיל נגד סרטן. לא שום כתוש, לא אבקת שום, לא שום מבושל ולא אפוי – רק שום טרי יעיל בהפחתת מחלות לב, רמות הכולסטרול בדם ובפעילותו נוגדת הסרטן.
הריח החזק שלו יכול גם להרחיק חרקים ובעבר היו תולים שום על החלון למטרה זו, או כפי שהאגדה מספרת גם נגד עין הרע.
מה ההבדל בין שום ישראלי לשום מיובא, איך יודעים שזה שום ישראלי, מתי עונת הגידול והאם יש משמעות לשום שהוא טרי יותר? בנושא השום אני רוצה להרחיב עם איתן אביבי, מגדל שום.
האזינו: