למה אומרים שבשר על האש מסרטן, איך אפשר למזער נזקים בלי מאמץ, ומה הבשר הכי משמין? בזמן צליית בשר על האש, הוא נחשף לחום גבוה ואז נוצרים חומרים מסרטנים. ככל שאחוז השומן שבבשר גבוה יותר, כך נוצרים בו יותר חומרים מסוכנים.
איך למנוע זאת בלי בעיה?
1. השריה מוקדמת של הבשר במרינדה מפחיתה את החום שהבשר מגיע אליו ואת כמות החומרים המזיקים שנוצרים
2. לצלות על גחלים אפורים ולא על אש גלויה
3. להפוך את הבשר לעתים קרובות
4. לנפנף הרבה (שזה שורף קצת קלוריות - 160 לשעה)
5. חלקים שנחרכו והפכו לשחורים – לא כדאי לאכול.
והטיפ הכי חשוב:
כדאי לשלב בארוחה הרבה ירקות טריים, כי הם מכילים נוגדי חמצון שמנטרלים את החומרים המזיקים שנוצרים בבשר. כל הירקות מכילים נוגדי חמצון שונים ולכן סלט גדול שמכיל ירקות מכל הצבעים, יהיה פשוט נפלא גם בריאותית וגם לשמירה על המשקל.
נסיים במה שהכי משמין: כנף אחת מכילה 200-300 קלוריות עקב אחוז שומן גבוה, וגם סטייק אנטריקוט (חתיכה של 250 גרם כמעט 700 קלוריות).
מה הכי פחות משמין: שיפוד פרגית – 4-5 יחידות פחות מ 150 קלוריות.
האזינו: