האם ידעתם שארוחת בוקר עשויה לסייע בשיפור הזיכרון? ובכן, אבל לא אם היא מכילה סוכר. למרות המיתוס, במחקר שנערך לאחרונה מצאו את המרכיבים בארוחת הבוקר שהכי השפיעו על התפקוד המוחי.
למרות שסוכר משפיע באופן זמני (כמה דקות) ומשפר תפקוד מוחי, חשוב לדעת שצריכה גבוהה של סוכר באופן יומי בטווח הארוך גורמת לירידה בזיכרון ואפילו בנפח המוח.
במחקר בו בדקו את ארוחת הבוקר של כ-3000 משתתפים, נמצא שהארוחה שהכי תורמת לזיכרון הייתה זו שהכילה:
- חלבונים: ביצה / גבינה / יוגורט וירקות
- קפאין: שיפר זיכרון והגדיל את הריכוז
- מים: חוסר נוזלים הפחית את תפקוד המוח, מומלץ לשתות כוס מים לפני הארוחה.
- אומגה 3: תורמת לשיפור הזיכרון עיקר בגילים מבוגרים. נמצאת בכמות גבוהה באגוזי מלך (גם בדגים אבל זה כמובן פחות מתאים לארוחת בוקר).
אז נסו זאת בעצמכם:
ארוחות דיאטטיות מומלצות לדוגמה (כוס מים לפני הארוחה):
חביתה, פרוסת לחם קל אחת, סלט עגבניות קטן, שני חצאי אגוז מלך, קפה
חצי קופסת קוטג' + פלפל אדום + 2 פריכיות כוסמת, שני חצאי אגוז מלך, קפה
יוגורט חלבון עם כף פירות יער, שני חצאי אגוז מלך וכף שיבולת שועל, קפה
האזינו: