פסח והקלוריות: "כמות הקלוריות עלולה לגדול באופן חריג בפסח עם הארוחות הרבות המתחילות בליל הסדר ונמשכות בכל ימי החג", מתריעה מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית במחוז דן-פתח תקווה, מריאנה אורבך.
ישראל חשפה את נקודת התורפה של טהרן והעבירה מסר לבעלות הברית
הנשק החדשני שחמק מתחת לראדר: פרטים חדשים על התקיפה באיראן
היא מציינת, כי במצה רגילה אחת יש כ-140 קלוריות, שווה לשתי פרוסות לחם. בעוגייה אחת של פסח (קוקוס, בוטנים וכדומה) יש כ-100 קלוריות.
- ביחידת כופתאה אחת ("קניידלך") - כ-100 קלוריות.
- במנת דג ("גפילטע פיש") - כ-250-400 קלוריות.
- מנת כרע עוף בגריל מכילה כ-250 קלוריות.
- במנת בשר בקר כ-200 גרם (פרוסה) כ-400-300 קלוריות (תלוי בסוג הרוטב).
- במנת גולש (כ-200 גרם) - כ-300 קלוריות.
- במנת ליפתן פירות בסירופ קערית קטנה - כ-160 קלוריות.
- בתפוח אדמה מבושל - כ-100-70 קלוריות.
- בביצה מבושלת - כ-70 קלוריות.
- במרק עוף זך – כ-100 קלוריות.
- בחמישה אגוזי מלך – כ-80 קלוריות.
בכוס יין יבש - כ-120 קלוריות, בכוס יין מתוק - כ-162 קלוריות ובכוס מיץ ענבים - כ-160 קלוריות. אורבך ממליצה על שורת המלצות תזונתיות לקראת פסח: לא לשבור את הדיאטה ולא להתיר כל רסן. ניתן לאכול ממאכלי החג גם באופן מבוקר.
לצמצם ככל הניתן בצריכת המצות ולא להתייחס אליהן כאל תוספת הכרחית לארוחה. להקפיד על שתייה מרובה - לפחות שבע-שמונה כוסות מים או נוזלים דיאטטיים ביום. להימנע מצריכות חטיפים בין הארוחות ובעיקר להתרחק ממתקי הפסח. להעדיף יין רוזה (95 קלוריות לכוס) על פני יין אדום מתוק (170 קלוריות לכוס).
להקפיד על צריכה רבה של ירקות, במקום מאכלים עתירי אנרגיה. בארוחה בשרית מומלץ להימנע ממאכלים מטוגנים. העדיפו דגים דלי שומן (מקרל, סלומון, סול, טונה) על פני דגים עתירי שומן (אמנון, נסיכת הנילוס, פורל).
כמו כן, מומלץ לבחור בדג שמשקלו נמוך משום שהוא מכיל פחות אחוזי שומן , לדוגמא: קרפיון שמשקלו עד 300 גרם. להימנע מתוספות פחמימות כלשהן במרק (תפוחי אדמה, אורז , קניידלך וכו') , למעט ירקות מבושלים.
להגביל את מספר "ארוחות השחיתות" המתקיימות בחג ולהשתתף רק בהכרחיות שבהן. לנצל את הימים המתאימים לטיפולים משפחתיים בחיק הטבע או לפעילות ספורטיבית.