פול שייך למשפחת הקטניות - זה אומר שיש בו הרבה חלבון צמחי איכותי, הרבה ברזל והוא יכול לשמש כתחליף טבעוני למנת הבשר או הדג בארוחה.
הוא דל מאוד בשומן, עתיר בסיבים תזונתיים שחשובים לתחושת שובע ארוכה, יש לו אינדקס גליקמי נמוך מאוד כך שהוא מומלץ גם בזמן סוכרת. מבין כל הקטניות, הפול שבצבע ירוק גם מכיל פחות קלוריות – כ-70 ל-100 גרם בלבד.
אפשר להשיג פול יבש, להתפיח ולבשל כמו כל הקטניות, אבל יש גם פול ירוק במקפיא זמין להכנה תוך שתי דקות, קריספי וטעים, שאפשר להכין ממנו גם "סלט".
מרתיחים 2 דקות או מחממים במיקרו, מוסיפים רוטב צ'ילי מתוק ללא סוכר, טיפת מיץ לימון, וקצת שום גבישי ויש סלט פול נחמד ובריא.
האזינו: