הוא נחשב לאחד מהירקות הכי בריאים שיש, מכיל כמעט פי שניים ויטמין C אפילו מתפוזים ופי עשרה מבתפוחים, ובהשוואה לפירות גם כמעט שאין בו סוכר - הברוקולי.

יש בו המון סידן שדרוש לעצמות ולתפקוד השרירים שלנו, אשלגן שדרוש ללחץ הדם התקין שלנו, סיבים תזונתיים שמונעים מחלות מעיים ונוגדי חמצון חשובים. במחקרים רבים הוא נמצא כיעיל נגד סרטן מסוגים שונים כולל סרטן הערמונית, ונגד מחלות רבות אחרות כמו קטרקט ודלקת מפרקים.

ברוקולי  (צילום: אינגאימג)
ברוקולי (צילום: אינגאימג)

ואולי אחד הדברים היותר משמחים הוא שיש בברוקולי כמות יפה של טריפטופן – זה החומר שממנו המוח שלנו מייצר סרוטונין שתורם למצב רוח טוב ולהפחתת החשק לפחמימות.

חימום כמו בישול או הרתחה עלול להרוס חלק מהוויטמינים ונוגדי החמצון בירק, והבישול במים יכול לגרום למעבר של מינרלים חשובים מהברוקולי אל מי הבישול - אז שימו לב: מכירים את זה שמאדים ברוקולי ממש שתי דקות ואז הצבע הירוק שלו נהיה יותר ירוק? זה השלב שבו הערך התזונתי של הברוקולי הכי גבוה, והחומרים התזונתיים שבו הכי זמינים לגוף.

האזינו: