בתוכנית הרדיו של ד"ר מאיה רוזמן ב-103FM עלתה לשידור מאזינה אשר סובלת מסכרת. אותה המאזינה תהתה האם היא יכולה לאכול תפוחים בעקבות מגבלות הסוכר, וד"ר מאיה רוזמן הסבירה לה: "את יכולה לאכול תפוח אבל להגביל. להגביל את הכמות זה נכון אם יש סכרת. תפוח אחד ולשלב אותו עם אגוזים זה בכלל לא נורא".
לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>>
בעקבות כך, התעניינה המאזינה בנוגע לנשנוש תפוחים מיובשים: "ממש טעים ולא מתוק, זה נורא?". ד"ר רוזמן השיבה לשאלתה, וטענה כי "זה לא עם שמן או סוכר זה רק תפוח מיובש, את צריכה להתייחס לזה כמו לפרי עצמו. מבחינה תזונתית לא הייתי אומרת שזה עדיף. מבחינת סוכר זה כמו הפרי, מבחינה תזונתית זה פחות טוב כי אין ויטמינים והרבה פחות נוגדי חימצון שנהרסים בייבוש ובאחסון לאורך זמן".
המאזינה ביקשה להישאר על קו התפוחים, אך הפעם התעניינה בערך התזונתי של תפוחי האדמה כמאכל האהוב עליה - פירה עם חמאה. "פירה הכי לא טוב לסכרת, ואם את משלבת עם חמאה את מוסיפה מלא קלוריות", ציינה רוזמן.