למרות שלנשים יש יותר מפי ארבע סיכוי לסבול ממנה מאשר גברים, בריחת סידן (אוסטאופורוזיס) היא מחלה הפוגעת בשני המינים וגורמת לחולשת עצמות ושבריריות. הסיבה לכך היא בין השאר רמות האסטרוגן שיורדות עם תחילתו של גיל המעבר, מה שמוביל לאובדן צפיפות העצם. אז מה יכול להיות הפתרון לבעיה?
חמישה שזיפים
במאמר שפורסם לאחרונה ב-American Journal of Clinical Nutrition, החוקרים העריכו את צפיפות העצם של 235 נשים לאחר גיל המעבר, שחלקן הוקצו לאכול 50 גרם - בערך 5 או 6 שזיפים - או 100 גרם שזיפים מיובשים ליום במשך שנה.
הם גם מדדו את צפיפות המינרלים בעצמות של הנשים, גיאומטריית העצם וחוזקה משוער, ומצאו ראיות לכך ששזיפים מיובשים עשויים להועיל. התוצאות הצביעו על כך שחמיישה או שישה שזיפים ביום היו מועילים יותר. שכן, צריכה זו במשך 12 חודשים הביאה לשימור העצם בירך.
שיפור איכות החיים של מיליוני קשישים
בנוסף, התוצאות הצביעו על כך שצריכת שזיפים שומרת על צפיפות מסת העצם וחוזק באזורים נושאי משקל בירך. נשים שלא אכלו שזיפים הבחינו בירידה של 1.1% בצפיפות העצם, בעוד שנשים שאכלו חמישה עד שישה שזיפים בכל יום לא חוו ירידה משמעותית בצפיפות העצם.