מחקר חדש שנערך לאחרונה באוניברסיטת רוטגרס האמריקאית מצא כי אכילת מזונות עשירים בסיבים מאטה את התפרצותה של טרשת הנפוצה, על פי ניסויים שנערכו על עכברים מהונדסים גנטית.
"הרגלי תזונה לא בריאים כמו צריכת סיבים נמוכה וצריכה גבוהה של שומן אולי תרמו לעלייה החדה במחלת הטרשת הנפוצה בארה"ב", אמר אחד החוקרים, פרופ' קואיצ'י איטו.
טרשת נפוצה היא מחלה אוטואימונית הפוגעת במערכת העצבים המרכזית. מקרים הקשורים לטרשת מתחילים להתפתח עם תחילת ההשפעה של הנוירונים שמסביב (מיאלין) המגינים על העצבים, מה שמוביל לחסימת נתיב האותות הנשלחים למוח וחוט השדרה, ומהמוח לשאר החלקים.