רבים מאיתנו אוהבים לאכול גבינה, על צורותיה השונות. על אף שלחלק מאיתנו יש רגשות אשמה מסוימים בנוגע לכך, מסתבר שלגבינה ישנם דווקא מספר יתרונות בולטים.
גבינה מכילה חומרים מזינים כמו חלבון, סידן וזרחן. בנוסף, מחקרים שונים מראים כי גם צריכה של גבינה עם אחוז שומן גבוה לא לגרום לעלייה במשקל או בסיכון להתקף לב. עוד מראים המחקרים כי צריכת גבינה לא מגבירה את הסיכון למחלות כרוניות.
גבינות רבות מכילות בתוכן מספר רב של קלוריות, אך מחקר שנערך בקרב כ-120,000 אנשים בארצות הברית, ובדק את הנסיבות להשמנה, מצא כי צריכת גבינה לא גרמה לכך.
בנוסף, על פי מחקר 15 מחקרים שפורסמו ב-"European Journal of Nutrition", הראו כי אנשים שצרכו כמות רבה של גבינה, הם בעלי סיכויים מופחתים לחלות במחלות לב וכלי דם.
מחקר נוסף שנערך בקרב מעל ל-145,000 אנשים, מצא כי אכילת גבינה מפחיתה גם את הסיכון לחלות סבוכרת וביתר לחץ דם. עם זאת, חשוב להדגיש כי אין להימנע מאכילת גבינה, אך יחד עם זאת גם לא לצרוך אותה באופן מופרז.