חורף, גשם, קור, ברקים ורעמים: כל אלה עושים לנו חשק להישאר בבית, להתכרבל מתחת לפוך, ולהתמכר לנטפליקס. ומה יכול להיות טוב יותר מלהוסיף לכל הטוב הזה משקה שוקו מפנק ומהביל? אם אתם מודאגים מנוכחות השוקולד והסוכר במשקה, הנה מספר טיפים פשוטים שפרסמה מועצת הבריאות של איחוד האמירויות, שיהפכו את משקה הילדים (ולא רק) הפופולרי לבריא עוד יותר.
השתמשו בשוקולד מריר, שכן הוא עשיר בנוגדי חמצון הנקראים "פלבנולים", המסייעים בהגנה מפני מחלות לב וכלי דם.
הוסיפו קינמון, מכיוון שהוא מסייע בהורדת רמות הסוכר בדם על ידי גירוי תאי הגוף לנצל את ההורמון אינסולין.
הימנעו מסוכר. כוס קטנה ממוצעת של שוקו מכילה חמש כפיות סוכר. אפשר להכין משקה בריא יותר על ידי שימוש בשוקולד מריר לא ממותק והוספת חלב חם דל שומן, חלב צמחי או מים.
שוקולד מריר מכיל הרבה פחות סוכר וקלוריות משוקולד חלב, או שוקולד לבן מעורבב באבקת חלב או חלב מרוכז.
מחקרים מצאו כי אכילת חתיכה קטנה של שוקולד מריר מדי יום עשויה להשפיע לטובה על בריאות הלב ולהפחית את הסיכון לסוכרת.
אבל האם זה אומר לאפשר לעצמך לאכול כמות אינסופית ממנו? התשובה היא לא. שוקולד מריר מכיל הרבה מאוד תרכובת הנקראת תיאוברומין, שהיא ממריץ מערכת עצבים ידוע הקשור לקפאין. מחקרים מצאו שאכילת כמויות גדולות יכולה להגביר את קצב הלב ולקלקל את מצב הרוח.