רובנו יודעים על בשר ודגים כמקור מעולה לצריכת חבלון עבור גדילת השרירים שלנו וחיזוק הגוף. אולם, כשמדובר עבור צמחונים וטבעונים ישנה בעיה ויש צורך במקורות נוספים לחלבון.
1. חמאת בוטנים: ניתן לאכול שתי כפות (שמונה גרם) מדי יום כדי לקבל כמות נאותה של חלבון.
2. חומוס: מכיל את כמות החלבון שהגוף צריך. ניתן להוסיף חומוס לסלטים, תבשילי ירקות ועוד.
3. חלב: מספק לגוף את הסידן הדרוש לו, בנוסף להיותו מקור מצוין לחלבון.
4. זרעים: מזינים ומכילים חלבון, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. אכילת חופן (שתי כפות) של זרעים מדי יום, רצוי במעורבות עם אגוזים, תספק לגוף את צרכיו השונים.
5. אגוזים: אחד מהרכיבים התזונתיים הרבים שיש לאגוזים להציע הוא חלבון. אכילת מנה של שתי כפות בכל יום עוזרת לך לקבל את כל היתרונות של אגוזי מלך. ניתן לאכול אגוזי מלך טחונים כפי שהם, או להוסיף למשקאות ומזונות כגון שייקים וסלטים.
6. ביצים: אפשרות מצוינת ומקור חשוב לחלבון עבור אנשים בדיאטה של ביצים וחלב, שהיא בעיקר דיאטה צמחונית.