לתמרים יתרונות בריאותיים רבים. הם עשירים בנוגדי חמצון בריאים, סידן, ויטמינים מקבוצת B, מגנזיום, ויטמין K ותכולת הברזל הגבוהה במאכל אף עוזרת להעלות את רמות ההמוגלובין אצל אנשים עם אנמיה, כך לפי HealthifyMe.
בואו לשדרג את האנגלית שלכם: לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
כמו ממתיקים מלאכותיים, התמרים אינם נטולי קלוריות, אך יש בהם מתיקות טבעית, והם מכילים סיבים מסיסים ובלתי מסיסים כאחד, שעוזרים לייצב את רמות הסוכר בדם. הסיבים השונים המצויים בתמרים מאטים את תהליך העיכול ואת קצב ספיגת הפחמימות, ובכך מונעים עלייה ברמת הגלוקוז בדם. אם אדם חווה תסמינים של סוכר נמוך בדם, תמרים הם חטיף אידיאלי להגברת אנרגיה מיידית.
לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>>
מדד גליקמי
כדי לבדוק מה השפעת התמרים על רמות הסוכר בדם, ניתן לבדוק דרך המדד הגליקמי. המדד הגליקמי (GI) של מזון מגלה באיזו מהירות הסוכר במזון נספג במחזור הדם. מזון בעל GI גבוה נספג מהר יותר בזרם הדם מאשר מזון בעל GI נמוך, מה שגורם לעלייה מהירה ברמת הסוכר בדם.