דעה רווחת היא שעדיף להשתמש בסוכר חום כי זה "בריא" לעומת סוכר לבן. אבל האמת היא שהנזק משני סוגי הסוכר הוא בדיוק אותו דבר. האמת המרה היא שהתפיסה המוטעית שהסוכר החום מזיק פחות לבריאות, עלולה להוביל אנשים לצרוך ממנו כמויות גדולות יותר וכמובן לסבול מנזק גדול יותר.
סוכר חום הוא למעשה סוכר לבן המכיל מולסה, מה שנותן לו את צבעו החום. למרות שהוא מכיל כמות קטנה של מינרלים, זה לא הופך אותו לשימושי או בריא בכלל, וגם לא לפחות מזיק מסוכר לבן.
סוכר חום גורם לעששת, מעלה את רמת הסוכר בדם בחולי סוכרת, ומכיל כמעט את אותה כמות קלוריות כמו בסוכר הלבן. ההבדל התזונתי העיקרי בין השניים הוא שסוכר חום מכיל מעט יותר סידן, ברזל ואשלגן, על פי דו"ח שפרסם Health Line. עם זאת, כמויות המינרלים הללו בסוכר החום הן מינימליות, כך שהוא אינו מקור טוב לשום ויטמינים או מינרלים.