על פי מומחים בתחום, כמות וויטמין C המומלצת לאדם ביום עומדת על כ- 100 מיליגרם לגברים ו-95 מיליגרם לנשים, בהתחשב בעובדה שכמות זו עולה אצל נשים במהלך ההריון וההנקה.
מקורות המזון של ויטמין C הם בין היתר תפוזים, קיווי ופלפלים אדומים, כאשר אכילת מזונות אלו בצורתם הגולמית עדיפה, שכן בישולם מפחית את תכולת הוויטמין שלהם, מתוך ידיעה שרוב הוויטמין נמצא ישירות מתחת לקרום.
ראוי לציין כי ויטמין C מעורב בתהליכים מטבוליים רבים, שכן הוא משמש לבניית רקמות חיבור (קולגן), עצמות ושיניים. במהלך העיכול, ויטמין C משפר את ספיגת הברזל ממזונות צמחיים ומונע היווצרות של ניטרוזמינים מסרטנים.
לוויטמין C בנוסף יש השפעה נוגדת חמצון, מה שאומר שהוא מבטל תרכובות מזיקות כמו "רדיקלים חופשיים" ומיני חמצן תגובתיים, ובכך מגן על תאים ומולקולות בגוף מפני נזקים.