ישנם יתרונות בריאותיים רבים הקשורים לתזונה הים תיכונית, אשר אמורה לסייע בהפחתת דלקות, בשיפור התפקוד הקוגניטיבי ומסייעת ללב בריא יותר.
למרות שתזונה זו מורכבת מסוגים רבים ושונים של מזונות, שניים מהמרכיבים הנפוצים ביותר שלה הם זיתים ושמן זית. למרות שמדובר במזון שומני, זיתים הם מהווים עמוד תווך בתזונה תומכת בבריאות. בניגוד לדעה הרווחת, זיתים אינם נחשבים לירקות, אלא לאחד מסוגי הפירות השייכים למשפחת הפירות, לצד דובדבנים ואפרסקים.
"זיתים שחורים רגילים יכולים לספק טעם מלוח קצת, בעוד זיתי קלמטה נותנים מגע ים תיכוני אקזוטי, יחד עם אספקת שומנים בריאים ומינון בריא של ויטמין E ונוגדי חמצון אחרים", אומרת התזונאית איימי מרגליס.
5 יתרונות בריאותיים של אכילת זיתים
שומנים בריאים
זיתים מכילים הרבה מאוד שומנים בריאים, 74% מהם הם שומן ספציפי הנקרא חומצה אולאית, שהיא שומן חד בלתי רווי שנודע כמסייע בטיפול בדלקות. שומנים בתזונה, במיוחד כשהם מחליפים שומנים כמו שומנים רוויים וטרנס, יכולים לסייע באופן משמעותי בשיפור הבריאות הכללית.
הזדקנות בריאה
אחד היתרונות העיקריים של קבלת יותר חומצות שומן בריאות בתזונה הוא שהן יכולות לעזור לשפר את בריאות המוח ותפקודו. זיתים ושמן זית מכילים גם תרכובות פנוליות, אשר מחקרים מראים שיכולים לסייע בהגנה מפני מחלות הקשורות לגיל כגון מחלת אלצהיימר או דמנציה.
מנה עשירה של סיבים
בעוד שלזיתים ושמן זית יש הרבה מאותם יתרונות בריאותיים, אחת ההשפעות המכריעות של אכילת זיתים היא תכולת הסיבים התזונתיים שלהם. 100 גרם של זיתים משומרים מכילים כ-3.2 גרם סיבים, שהם כמות שימושית לחטיף קטן. קבלת מספיק סיבים בתזונה היא אחד המפתחות העיקריים ללב בריא, רמות כולסטרול מאוזנות ועיכול טוב.
תמיכה בבריאות הלב
זיתים הם בין המזונות הבריאים ביותר ללב, בזכות השומנים הבלתי רוויים המצויים בהם. על פי דו"ח שפורסם בכתב העת Lipids in Health and Disease, שומנים חד בלתי רוויים הוכחו כמסייעים בהפחתת הסיכון הכולל לתמותה, שבץ מוחי ומחלות לב וכלי דם בקרב משתתפי המחקר. שומנים חד בלתי רוויים יכולים גם לסייע בהורדת ה-LDL "הכולסטרול הרע" ולהעלאת ה-HDL "הכולסטרול הטוב".
משפר את איכות הבריאות הכללית
זיתים עשירים בנוגדי חמצון, כולל ויטמין E ותרכובות פנוליות. נוגדי חמצון מהווים גורם מרתיע מפני נזקי תאים הנגרמים מרדיקלים חופשיים שעלולים לפגוע בגוף. הזיתים גם תומכים בבריאות התא כיוון שהם מקור מצוין לברזל, שהגוף צריך ליצור ומייצרים תאי דם אדומים הנושאים חמצן בכל הגוף.