עשרות בתי ספר תיכוניים מרחבי הארץ יצאו בחודש האחרון ל"מסע תקומה". במהלך המסע, הנמשך בין יומיים לארבעה ימים, מבקרים התלמידים באתרי הזיכרון לטבח 7 באוקטובר, שומעים עדויות ממקור ראשון של תושבים ואנשי כוחות הביטחון ונחשפים לתהליכי השיקום של מערב הנגב.
במסגרת המסע, מתקיימים מעגלי שיח שבהם משתפים התלמידים חוויות, תחושות ורגשות. בין האתרים שבהם מבקרים התלמידים: משטרת שדרות, אתר ההנצחה לנרצחי הנובה, המיגוניות, מגרש הרכבים השרופים ועוד.
מסעות תקומה הם חלק משיתוף פעולה בין משרד החינוך לארגון מסע ישראלי, שמוציא מדי שנה מסעות של בני נוער וחיילי צה"ל לרחבי הארץ. המפגש הבלתי אמצעי עם המראות בשטח, העדים והסיפורים - מאפשרים לתלמידים לעבד את החוויות ולעצב את עולמם הערכי והרגשי לצד כלים לפיתוח החוסן. עד כה נרשמו למסעות כ־150 בתי ספר מרחבי הארץ, והם צפויים להימשך עד סוף 2024.
מנכ"ל מסע ישראלי אורי כהן: "מסעות תקומה מאפשרים לתלמידים לחוות בצורה מעמיקה את תהליך השיקום של העוטף. הם מבקרים באתרים שנצרבו בזיכרון הקולקטיבי מהטראומה שחווינו, פוגשים את עדי ושורדי הטבח ורואים לנגד עיניהם את הצמיחה מתוך השבר הגדול. עבור בני הנוער, שנמצאים בשלב מאוד מעצב בחייהם, המסע הוא חלק מבניית הזהות ועולם הערכים שלהם, והוא מאפשר להם לחזק את תחושת השייכות למדינה ולחברה".