במבחני טעימה שנערכו במכון וולקני נמצא שהצרכן הישראלי מעדיף את זן הפומלית האדומה החדש רדסון, שפותח במכון, על פני פירות הדר מרים אחרים, והוא דורג במקום הראשון מבחינת העדפת הצרכנים, מה שמצביע על הפוטנציאל של הצלחת הזן גם בארץ.

מחקר מקיף שנערך במכון וולקני, במעבדות של פרופ' רון פורת וד"ר איתי מעוז, על ידי הדוקטורנטית ליאן סלטו, בדק את האיכות, הטעם וההרכב של הפומלית האדומה בהשוואה לפירות הדר מרים נוספים כמו פומלה, פומלית ואשכולית. תוצאות הבדיקות הראו כי הזן החדש מציע טעמים ייחודיים ומרירות גבוהה.

פלבונואידים מוכרים יותר לצרכנים כוויטמין P, ואף שהם לא באמת ויטמינים, מדובר בקבוצת חומרים בעלי תכונות בריאותיות כמו נוגדי חמצון ונוגדי דלקת.

בדיקות ביוכימיות חשפו כי רדסון מכיל את הריכוז הגבוה ביותר של הפלבונואיד המריר נרינגין, יחד עם ריכוזים נמוכים של פלבונואידים מרים אחרים.