עשרות אלפי אנשים התכנסו אמש בשני מוקדים בתל אביב - בכיכר החטופים ובשער בגין, במחאה הדורשת את החזרת כל החטופים. העצרות התקיימו ביום ה-470 מאז אירועי ה-7 באוקטובר, ערב כניסת העסקה החדשה לתוקף להשבת החטופים.
בכיכר החטופים, נשאה דברים נרגשים אופיר שרעבי בת ה-15, שאיבדה את אביה יוסי בשבי. "אני בת 15, כמות האובדנים שיש בתוכי לא מתאימה לגיל שלי," אמרה בקול רועד. "כשהודיעו לנו שאבא נרצח, שמעתי את המילים, אבל עדיין לא הבנתי את המשמעות. השבוע עברה שנה מאז אותה שיחה נוראית. ועדיין - הלב שלי מסרב לקבל את העובדה שהוא נרצח".
אופיר שיתפה בזיכרון מרגש: "אני ואבא גלשנו המון יחד. היינו נוסעים בשבתות לחוף באשקלון, שנינו עולים על הגלשנים, הרוח על הפנים שלנו, הגלים סביבנו, ואנחנו הכי יחד שיש. אני לא מפסיקה לגלוש, ועם הרוח על הפנים והגלים סביבי, אני מרגישה הכי קרובה לאבא."
עמית סוסנה, שהייתה בעצמה חטופה ושוחררה, הדגישה: "נכון, העסקה הזאת כוללת מחירים כואבים אבל אין באמת מחיר לחיים שנצליח להציל. הם שווים את הכל." והוסיפה: "מחר נזכה לראות שלוש נשים שעברו גיהינום וחוזרות לחיבוק החם של המשפחות ושל האהובים שלהן. אסור לנו לתת להן לחזור לחברה משוסעת ומפולגת".
ענת אנגרסט, אמו של החייל החטוף מתן, פנתה ישירות לבנה: "אני מבקשת ממך סליחה, שלחתי אותך לצבא, לחיל קרבי, בלב שלם. ידעתי שאתה משרת מדינה עם הערכים עליהם גידלתי אותך." בדמעות הוסיפה: "נפצעת קשה בקרב בו שלושת חבריך לטנק נהרגו. שכבת פצוע ומדמם במשך שעה על הגבול בו לא היה צבא להציל אותך עד שנחטפת ללא הכרה".
צבי זוסמן, אביו של בן זוסמן ז"ל, הקריא מדברי בנו: "'אני שמח ומודה על הזכות שתהיה לי להגן על הארץ היפה שלנו ועל עם ישראל. גם אם יקרה לי משהו, אני לא מרשה לכם לשקוע בעצב.'" וקרא: "כעת הזמן לעצור את המלחמה, לממש את ההישגים ולהשיב את החטופים כולם, כל ה-98."
במקביל בשער בגין בתגובה סוערת להצהרת ראש הממשלה, זעקה עינב צנגאוקר: "בעוד שעות בודדות אמורות להגיע אלינו בחזרה 3 חטופות וראש הממשלה שלנו יוצא בהצהרה ומאיים לחזור להילחם - בידיעה שזה גזר דין מוות לכל הגברים הצעירים שהוא הפקיר כל כך הרבה זמן" והבטיחה לבנה: "מתן שלי, תשמע את קולי, תאחז בתקווה, עוד מעט תהיה בבית. אני מבטיחה״.
"התמיכה שלכם נתנה למשפחות את הכוח להמשיך להילחם," אמרה סוסנה לקהל, "היום אנחנו סוף סוף מתחילים לראות את האור אבל הניצחון האמיתי, וההליך ההחלמה של כולנו, יוכל להתחיל רק כשאחרון החטופים ישוב הביתה".
המפגינים הבטיחו להמשיך במחאה עד שכל 98 החטופים הנותרים יושבו הביתה, תחת הקריאה "החיים לשיקום והמתים לקבורה". "סיום מלחמה הוא לא מחיר," הדגישו המשפחות, "סיום מלחמה עם השבת כל החטופים הוא הישג אדיר למדינת ישראל״.