אביו של אחד החטופים בשבי ארגון החמאס בעזה, הביע בפני ראש המוסד דדי ברנע דאגה חמורה, זאת במהלך שיחה שקיימו השניים, כך דווח הערב (שלישי) בחדשות 12. הוא ציין בפניו כי " נודע לנו שחלק מההסכם זה שיפעילו דחפורים לפינוי הריסות בעזה, נודע לנו שחלק מההסכם זה שיפעילו דחפורים לפינוי הריסות בעזה, ואז לא יקירנו לא ישובו".
ראש המוסד השיב: "זה נורא". עוד טען האב בפניו: "איך קבעו את רשימת החטופים ההומינטרית? אין לכך שום הסבר. על כך השיב ברנע: "הרשימה גובשה לאחר סיום העסקה הקודמת. על פי קטגוריות - נשים, ילדים, חיילות, מבוגרים וחולים במצב הומניטרי שנקבעו ע"י ועדה רפואית".
ראש המוסד: "זה יהיה קשה ומאתגר, אבל ראיתי בהשבת החטופים כמטרה עליונה שיש נוכונות וכוונות טובות". עם זאת, אב החטוף לא התרשם: "אני לא יכול לסמוך על כוונות טובות".