על רקע המשך התקדמות עסקת החטופים וחזרת מאות אלפי עזתים לצפון הרצועה, הקואליציה נחלשת השבוע ב־2 מנדטים, ולגוש האופוזיציה, ללא המפלגות הערביות, יש רוב של 61. כך עולה מסקר "מעריב", שנערך על ידי לזר מחקרים, בראשות ד"ר מנחם לזר, בשיתוף Panel4All.
בתסריט בו מתמודדת מפלגה בראשות נפתלי בנט, נשמרת יציבות יחסית לעומת הסקר הקודם, כאשר גוש מפלגות האופוזיציה בהובלת בנט זוכה לרוב של 66 מנדטים (לעומת 67 בשבוע שעבר), לעומת 44 מנדטים לגוש נתניהו (לעומת 43 בסקר הקודם).
לגוש הקואליציה יש השבוע 49 מנדטים בלבד, ולגוש האופוזיציה - 61. המפלגות הערביות מקבלות יחד 10 מנדטים.
על רקע התקדמות עסקת החטופים, רבים בציבור אופטימיים לגבי השלמתה. בתשובה לשאלה: האם אתה סבור שעסקת החטופים תושלם במלואה? התשובות היו: כן 36% (28% בסקר הקודם), לא 36% (39%), לא יודע 28%.
בתשובה לשאלה: האם לאור חזרת העזתים לצפון הרצועה, ניתן לומר שהמלחמה הסתיימה? התשובות היו: כן 31%, לא 57%, לא יודע 12%.
בתשובה לשאלה: מה מלמדת חזרתם של העזתים לצפון הרצועה על המידה שבה השיגה ישראל את מטרות המלחמה – רק 4% סבורים שמטרות המלחמה הושגו באופן מלא. 57% סבורים שמטרות המלחמה לא הושגו באופן מלא, 32% השיבו שמטרות המלחמה לא הושגו בכלל ו־7% אינם יודעים.
בתשובה לשאלה: כמה אמון יש לך בבית המשפט העליון, לאחר בחירת השופט יצחק עמית לנשיא למרות התנגדות שר המשפטים יריב לוין? – התשובות היו: אין לי בכלל אמון – 32%, יש לי די מעט אמון – 19%, יש לי די הרבה אמון – 15%, יש לי הרבה מאוד אמון – 18%, לא יודע – 16%. מהתשובות עולה, כי לכמחצית מהציבור אין בכלל אמון או די מעט אמון.
בתשובה לשאלה: המפלגות החרדיות מציבות לנתניהו אולטימטום: או חוק גיוס או בחירות, במה אתם בוחרים? התשובות היו: חוק גיוס 30%, בחירות 57%, לא יודעים 13%.
הסקר, שרוב נתוניו נאספו לפני השבת החטופים אתמול (חמישי), התקיים ב־30-29 בינואר, בהשתתפות 517 משיבים המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל מגיל 18 ומעלה, יהודים וערבים. טעות הדגימה המרבית בסקר עומדת על 4.4%.