"אל תחכו שאהוביכם ייעלמו מחייכם כדי להגיד להם שאתם אוהבים אותם" - במילים אלה סיכם ניסן קלדרון את המסר הראשון שקיבל מאחיו עופר, ששב אתמול לחיק משפחתו לאחר 484 ימים בשבי חמאס. בהצהרה לתקשורת בבית החולים שיבא, שיתפה המשפחה את הרגעים המרגשים של האיחוד המחודש, לצד קריאה נחרצת להשבת 79 החטופים שנותרו בעזה.

"אני לא מאמין שאני אומר את זה – עופר, אחי, הנפש התאומה שלי, בבית!" פתח ניסן את דבריו בהתרגשות. "עופר חזר אלינו אחרי 484 ימים בגיהינום, כשהוא חלש ורזה, אבל על הרגליים, מחייך ועם ההומור שמייחד אותו כל כך". קלדרון קרא למקבלי ההחלטות להמשיך במאמצים לשחרור שאר החטופים: "אל תעצרו! המשיכו בשלבי העסקה כדי להביא את כולם. כמה שיותר מהר ובמתווה קצר ככל שניתן. הייסורים שעוברות משפחות החטופים במשיכת הזמן הזו, הם לא אנושיים".

הדס קלדרון (צילום: אבשלום ששוני)
הדס קלדרון (צילום: אבשלום ששוני)

המשפחה התייחסה גם לאובדן הכבד של קורבנות ה-7 באוקטובר: "זה הזמן של כולנו להתאבל על אלו שנרצחו באכזריות ואלו שנפלו בקרבות שהשתוללו באותה שבת ארורה. ביניהם כרמלה ונויה דן האהובות שלנו, ועדו חוברה, אחי המאמץ והמיוחד כל כך שיצא להגן עלינו ולא חזר". בדבריו, הביע ניסן תודה מיוחדת לרעייתו: "לשרון, השותפה שלי לחיים, שפשוט הייתה מי שהיא, לביאה לוחמת, שלא עזבה ולא עצרה ותמכה בי לאורך התקופה הקשה בחיינו".

 משפחתו של עופר קלדרון (צילום: אבשלום ששוני)
משפחתו של עופר קלדרון (צילום: אבשלום ששוני)

במהלך המסיבה, הודתה המשפחה לגורמים הבינלאומיים שסייעו בשחרור, ביניהם ממשלת צרפת בראשות הנשיא מקרון, וצוותו של הנשיא הנבחר טראמפ "שהם אלו שהביאו את הצדדים להגיע למתווה המיוחל שהחזיר לנו את עופר".

שרון קלדרון, גיסתו של עופר, הוסיפה באנגלית: "סיימנו את המאבק על חייו של עופר ועכשיו אנחנו מצטרפים למאבק להשבת כל החטופים. לא נעצור עד החטוף האחרון". המשפחה חתמה בבקשה לכבד את פרטיותם בתקופה הקרובה: "אנחנו יוצאים למסע חדש ובלתי מוכר בו נצטרך ללמוד ולבנות את חיינו החדשים. אנא, כבדו את פרטיותו של עופר, הילדים והמשפחה כולה ואפשרו לנו את הזמן לעשות זאת בשקט שנדרש לנו".

ניסן סיים את דבריו במסר אישי שקיבל מאחיו: "עופר הבהיר במה שאמר לי בזמן שנתן לי את החיבוק הכי מיוחד בעולם - אל תחכו שאהוביכם יעלמו מחייכם, אם לתקופת זמן או לנצח - תגידו להם שאתם אוהבים אותם. לא צריך שיגיעו לעזה בשביל זה".