ד"ר יהונתן דובנוב, סגן רופאת מחוז חיפה במשרד הבריאות, הוציא היום (שני) צו הפסקה מנהלי לעסק "חומוס זיו" ברחוב טרומפלדור בחיפה, בעקבות ביקורת שנערכה במקום וחשפה ליקויים תברואתיים חמורים המסכנים את בריאות הציבור.
בביקורת שנערכה ב-2 בפברואר נחשפה שורה ארוכה של הפרות בטיחות מזון חמורות, כאשר אחת הבולטות שבהן היא טיפול בבשר בקר ועופות ללא תשתית מתאימה. על פי הדו"ח, העסק מחזיק ברישיון למזנון בלבד, אך מבצע טיפול בבשר ללא מקררי הפשרה ומדורי עבודה ייעודיים, דבר המגביר משמעותית את הסיכון לזיהום צולב.
מהממצאים עולה תמונה קשה של תנאי תברואה ירודים במיוחד: המקררים במקום נמצאו במצב רעוע, עם חלודה, גומיות מתפרקות ודלתות פגומות. בנוסף, נמצא כי עיסת פלאפל מאוחסנת במקרר משקאות מלוכלך עם הצטברות עובש, וכי בשר עוף מופשר יחד עם מזון מוכן לאכילה כמו חומוס וסלטים, ללא הפרדה נאותה.
הביקורת חשפה גם ליקויים חמורים בתשתיות המקום: רצפה פגומה, ציוד חלוד, צנרת מלוכלכת, מאוורר לא נקי ורשת חלון קרועה. בנוסף, נמצא כי אין מים חמים בעמדת שטיפת הירקות, וכי מזון מונח על אדן החלון לקירור במקום במתקנים ייעודיים.
"נוכח הממצאים החמורים קיים חשש ממשי כי בהעדר צו סגירה תיגרם סכנה מיידית לבריאות הסועדים במקום", נכתב בצו ההפסקה המנהלי. בשל מידיות הסכנה לבריאות הציבור, הוצא הצו לפני קיום שימוע לבעלי העסק.