היום (חמישי) החלה יציקת היסודות לגשר מנשה, בקצה הצפוני של מגה-פרויקט הרחבת כביש 6 ממחלף קסם ועד מחלף עין תות, שהיקפו נאמד בכארבעה מיליארד שקלים.
שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב, סיירה באתר העבודות בו מונחים בימים אלה היסודות לניצבי הגשר מעל נחל מנשה, המציין את הקצה הצפוני של פרויקט הרחבת הקטע המרכזי של כביש 6, ממחלף קסם ועד מחלף עין תות. בסיור השתתפו גם מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משה בן זקן, ומנכ"ל חברת חוצה ישראל, דן שנבך.
השרה רגב מסרה כי: "הרחבת כביש 6 תמנע את גודשי התנועה אשר מונעים מהכביש לפעול בצורה מיטבית, ותאפשר לציבור הנהגים לנסוע בכל המקטעים של הכביש במהירות וברציפות".
הפרויקט כולל הוספת נתיב נסיעה נוסף בכל כיוון, בין מחלף קסם למחלף עין תות באורך כולל של 60 קילומטרים. עלות הפרויקט נאמדת בכ-4 מיליארד שקלים והוא מבוצע במתכונת BOT. במסגרת העבודות יוקם מחלף חדש, מחלף בית נחמיה, וכן תשודרג תאורת הכביש, תוסדר מערכת הניקוז ויבוצע שיקום נופי. העבודות צפויות להסתיים עד סוף שנת 2028.
במהלך העבודות, תימשך התנועה בכביש כסדרה, תוך שמירה על נתיבים פתוחים ונסיעה רציפה, למעט שינויים זמניים בהסדרי התנועה על פי הצורך. העבודות להרחבת הכביש יתקיימו לאורך היום ולעיתים גם בשעות הלילה, ויכללו צמצום זמני של רוחב הנתיבים במקטעים שונים של הכביש.