הישג טכנולוגי חשוב לחברת  "שמן תעשיות". החברה פיתחה בהצלחה שמן שקיבל את שם המותג "פורוליו", שמאפשר כעת לתעשיית המזון להחליף את השימוש בשמנים ושומנים מוקשים עתירי שומן  ובכך לספק לצרכנים מוצרים בריאים יותר. 


הפרוליו (PROLIO) נמצא בתהליכי רישום פטנט ומעורר עניין בקרב גורמי תעשיה בינלאומיים. לדברי עודד איזק, מנהל שיווק שמן תעשיות: "לפיתוח החדש יתרונות רבים על פני השמנים הקיימים היום בשוק התעשייתי. היתרונות הרבים באים לידי ביטוי בערכים תזונתיים טובים יותר-הפחתה של שומן רווי,עליה באחוז השומן החד בלתי רווי, עלייה בכמות האומגה 3. כמו כן שמן הפרוליו עמיד יותר בטמפרטורה גבוהה יותר מכל שמן אחר. הפחתה בשומן הרווי מסייעת להורדת הכולסטרול הרע בגוף, וותורמת ל מניעת מחלות כלי דם ולב". 

יש לציין שההשמנה מוגדרת כבעיה עולמית  והצרכנים דורשים מזון בריא יותר ופחות מזיק.  במקביל  ארגוני בריאות גדולים בעולם  דורשים מיצרני המזון להפחית את אחוז השומן הרווי במוצרים. כתוצאה מכך  יצרני המזון  נדרשים לספק פתרונות  של מוצרים בריאים יותר.



השמן החדש הינו תערובת  חדשנית של שמנים צמחיים למאכל המכיל אחוז גבוה במיוחד של אומגה 3, חומצות שומן לא רוויות בכמות גבוהה ומאוזנת הרבה פחות שומן רווי,  מעכבי חמצון טבעיים בעלי ערך בריאותי.