הפרקליטות הגישה הבוקר (שני) לבית המשפט המחוזי בת"א כתב אישום נגד אבראהים שלהוב, בן 28 מטול כרם, בגין פיגוע דקירה שביצע במרכז המסחרי בהרצליה, בו נרצחה באכזריות ליודמילה ליפובסקי ז"ל, בת 83. שלהוב נאשם בעבירות של רצח בנסיבות מחמירות של מעשה טרור והחזקת סכין שלא כדין.
על פי כתב האישום, זמן מה לאחר הפסקת הפעלתו של שלהוב כסייען מטעם שירות הביטחון הכללי והעברתו למגורים בשטח הארץ, ולאחר ניתוק הקשר עמו בידי בני משפחתו, החליט שלהוב לבצע פיגוע טרור בו ירצח יהודי מתוך מניע לאומני.
לצורך כך, רכש שלהוב סכין מטבח ארוכה וחדה בחנות בהרצליה יומיים קודם לפיגוע. למחרת, בעודו חמוש בסכין, תר שלהוב אחר זירה מתאימה לביצוע פיגוע הדקירה, תוך שהוא בוחן את סביבת המרכז המסחרי. לפני כשבועיים, שלהוב הצטייד בסכין וכן בסכין מטבח נוספת ושם פעמיו אל המרכז המסחרי בשעות הבוקר.
לאחר שראה את ליודמילה ז"ל שהמתינה סמוך לדיור המוגן לבתה, עט עליה, שלף את הסכין ודקר אותה בפלג גופה העליון ובבטנה כ-11 דקירות לפחות בכוונה להביא למותה. במקביל לדקירתה, קרא שלהוב קריאות "אללה אכבר", ונשא תפילה בשפה הערבית.
שלהוב לא חדל ממעשיו, עד שנורה ונוטרל בידי שני מאבטחים של דואר ישראל אשר היו בקרבת מקום ונזעקו לעזרה. כתוצאה מן הירי, נפל שלהוב אל הקרקע, ובהמשך, קם וניסה לתקוף באמצעות הסכין את המאבטחים, בטרם נורה פעם נוספת. המנוחה פונתה לבית החולים ונפטרה זמן קצר לאחר מכן.
הפרקליטות מבקשת מבית המשפט להורות על מעצרו של שלהוב עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו. בבקשת המעצר צוין, כי שלהוב מואשם בביצוע פיגוע טרור רצחני, עבירה ביטחונית שדינה מאסר עולם, ואשר נעשתה באלימות חמורה ובאכזריות קשה. לעמדת הפרקליטות, מעשיו הרצחניים והאכזריים של שלהוב מייתרים כל התייחסות נוספת למסוכנותו, באשר כזו לא תהלום את עוצמתה.