אחרי שהנחה לצייד את כל לוחמי הכליאה באקדחים, נציב שירות בתי הסוהר רב גונדר קובי יעקובי לא עוצר ומכין את מערך לוחמי הכליאה לכל תרחיש מבצעי אפשרי. 

בימים אלו בקפיצת מדרגה משמעותית במוכנות המבצעית, חונך שב"ס מכולות ירי חדשות שמוצבות במספר בתי סוהר ברחבי הארץ. מדובר במכולות מאובזרות המשמשות מתחם סגור למטווחי ירי ובכך בעצם חוסך רב גונדר יעקובי את הצורך בהמתנה לתורים במטווחים המשטרתיים. המהלך יאפשר מימוש מטווחים ללוחמי כליאה בתכיפות גבוהה יותר ולכל הלוחמים. 

מתקן האימונים ללוחמי שב''ס (צילום: דוברות שירות בתי הסוהר)
מתקן האימונים ללוחמי שב''ס (צילום: דוברות שירות בתי הסוהר)

"המהלך, המהווה נדבך משמעותי במדיניות נציב בתי הסוהר, רב-גונדר קובי יעקובי, נועד לשמר ולהעצים את רמת המיומנות המבצעית של אנשי השירות – כדי להבטיח את ביטחון הציבור הן בתוך מתקני הכליאה והן מחוץ להם", אומרים בשב"ס ומוסיפים כי במסגרת זו, המהלך כולל התקנת מכולות ירי מתקדמות במספר בתי סוהר ברחבי הארץ, המאפשרות קיום אימוני ירי תכופים ואפקטיביים יותר, והרחבת תוכניות האימונים- הכפלת מספר המטווחים השנתיים לכלל הלוחמים - "מהלך שיבטיח רמה מקצועית גבוהה יותר ושיפור מתמיד של מוכנותם המבצעית".

בהצבת המכולות במתחמי בתי הכלא, השב"ס מצהיר כוונות לפיהן הוא מבקש לעמוד בחזית המקצועיות ולהבטיח את ביטחון האזרחים בכל עת, הן בתוך תחומי הכלא והן מחוצה לו. 

תת-גונדר יובל ארליך, רח"ט הדרכה בשב"ס, מסר: "הצבת מכולות הירי החדשות היא צעד משמעותי בשיפור המוכנות המבצעית של לוחמינו. המכולות מאפשרות לנו להעניק אימוני ירי איכותיים ותדירים יותר, תוך שמירה על סטנדרטים מקצועיים גבוהים. אנו רואים בפרויקט זה נדבך חשוב בתפיסת ההכשרה המתקדמת של שירות בתי הסוהר, המבטיחה כי לוחמינו יהיו מוכנים לכל תרחיש מבצעי אפשרי".